Samlar kilometrar

Tycker faktiskt att jag börjat komma in i cyklingen nu, det tar inte längre emot att gå ut om jag ska erkänna så tycker jag faktiskt att det är kul, kanske till och med riktigt kul. Helst nu när jag har nya cykelbyxor som gör att mitt underrede faktiskt inte domnar bort efter 5 min. Så om någon funderar på att börja cykla så säger jag satsa på ordentliga cykelbyxor det gör hela skillnaden.

Idag ett lugnt distanspass ut till Gustavsberg blev 54km och snittade 22km/h en del krångel och rödljus i början och slutet (Hornstull och Slussen) men sedan är det fina cykelvägar hela vägen ut. Stundtals kan jag känna av lite i knäet, eller det är inte i knäet utan i min överrehabiliterade Vastus men det är aldrig någon fara mest känns det som om någon trycker på en punkt på benet. 
Vändpunkt Gustavsbergs C
Jag hade så gärna fortsatt att köra någon mil till, det är ju sol ute och allt men med tanke på knäet så har jag lovat mig själv att skynda långsamt och inte överdriva som jag ju alltid har en tendens att göra. Det lönar sig nog i längden. Blir mer cykling i morgon, kanske ett lite snabbare pass som intervaller. Känner att det behövs för att få upp farten och så ska jag köra ännu en 20 min löptur.
Efter cykling i gräset!

Färglatt- vårens mode

Sitter och laddar för dagens cykling, ska möta upp Anna strax efter 12 och köra ut till Gustavsberg.
Medan jag laddar så har jag hunnit rensa ut gammalt skrot ur träningsgarderoben, slängt underställ som inte längre är värda namnet istället har jag fyllt på med lite nytt.

Länge letat efter en regnjacka värd namnet som heller inte väger flera kilon. Fastnade för Norröna bitihorn priset avskräckte mig lite 2300kr för en träningsjacka. Visst betalar man för det man får men än har jag inte vunnit på Lotto. Åkte ut till Länns för ett egentligen köpa ett par skor som de hade på rea, men skorna var slut och jag började då titta efter regnjackor och ibland har man tur. Inte bara hade de "min" jacka utan de hade den på rea för ynka 1200kr (?!)
Drömregnjackan från Norrörna!

Eftersom jag har på mig den tänkte jag bjuda på en bild på en av mina födelsedagspresenter också, en t-shirt från Smartwool.
T-shirt från Smartwool
Så här ser du lite av vårens färglada mode ut.

Jacka från Norröna, T-shirt i ull från Smartwool, Sockar från Houdini i ull och en vattenflaska som är anpassad för fjälllöpning!!
Som ni ser på bilderna ser jag lite yrvaken ut, ska tömma kaffekoppen och sedan bege mig. 
.

20 min löpning

I går var det dagen D eller dagen L som i antingen löpning eller looser...
Jag var nervös, inte riktigt som innan Vasaloppet men det kändes lite som vinna eller försvinna.
Joakim på Specialistgruppen hade sagt max 30 min i långsam fart. Bestämde mig långt innan för att 20 min fick räcka, då skulle jag ha lite tillgodo.

Började långsamt och det gick faktiskt bra. Visst kändes det lite i knäet, inte ont mer stelt. Uppför gick som alltid som en dans medan det gjorde mer "ont" nedför. Men hur ont får det göra?
Joakim säger att det får kännas men inte mer än en 3 på en skala från 1-10 skulle säga att det var 1-2 någonstans. Det positiva var att det inte gjorde ont efteråt heller när jag körde styrka på gymmet.

Resten av kvällen tillbringades med goda vänner och ett otroligt svullande som fortsatte ändå tills idag med en brunch på Kvarnen. Fulladdad med energi för morgondagens långcykling.

Marangsvich alá fröken Gunde
Löpningen vill jag liksom inte säga mer om just nu. Istället såg att att Vasaloppet sökte mig...

 Så Vasaloppet jag kan tänka mig denna tjänt, bara att slå mig en signal!

Som en traktor

Fredag egentligen den heliga vilodagen men tillföljd av att det inte kommer bli träning på söndag så fick vilodagen flytta på sig till förmån för 2600m simning.

Gårdagens styrkepass kändes verkligen i axlar, bröst och ben särskilt innan jag blivit varm. Vissa dagar, som i onsdags, så får man aldrig något flow. Man jobbar och man sliter men hittar aldrig något flyt andra dagar är man som en flytande instruktionsbok i Mindfulness. I onsdags jobbade och slet jag, fick kämpa för varje 100-ing och det kändes mest bara tungt. Idag hittade jag ett skönt flow och när jag matade på 100-ing efter hundring så kände jag mig som en sådan där gammal traktor.
Ni vet en som bara puttrar på, det går inte super snabbt men det är ett stabilt tuffande.

Hittade verkligen känslan i simningen idag och kunde flyta länge på varje armtag, jäkligt skönt och höll ändå en bra distansfart.

Fick mina nya Craft cykelbyxor som jag beställt från Stadium. Måste säga att det var väldigt smidigt, istället för att ränna runt på olika Stadium så beställer man till den butik som ligger närmast var man bor eller jobbar. Hämtar ut, provar hemma och lämnar tillbaka i butik om det inte passar. Dessutom var det rea på nätet 399:- istället för 599:-  Dessutom betydligt bättre rumpstoppning (blöja) än mina gamla!

En latmask!

Styrketräning på schemat idag, ni vet ska man bli en bra löpare behöver man stora biceps...
Det har varit många tidiga mornar denna vecka av den orsaken att det har varit mycket inplanerat på kvällarna  så enda tiden för träning har varit på morgonen. Detta i kombination med att jag faktiskt känner mig lite sliten i kroppen, möjligen pågrund av 10 mil cykel och närmare 5km simning på några dagar, gjorde att jag var lite lat på gymmet i morse.

När jag skulle köra bänkpress så hängde 10kg vikterna längst bakom alla andra 20 och 25 kg vikter och jag orkade inte lyfta bort dem så jag tog 15kg vikterna längst som hängde ut. Är man lat så är man. Eftersom jag ändå fixade 50 kg istället för 40 kg tänker jag inte kommentera... Men till mitt försvar säger jag att jag faktiskt är inne i en grundträningsperiod...

Dagens styrkeprogram såg ut så här:
- Marklyft + bensänk
- Bänkpress + plankan
- Stående rodd + axellyft
- Biceps curl - dips
-Mage
- Rehab övningar för knäna

Detta är ju mitt grundträningsprogram i styrka som varierar lite men jag har en plan för 6 veckor där jag ska köra styrka 2 ggr/ vecka för att bli mig själv igen. Varje vecka blir det lite mer avancerat. Nästa vecka blir det äntligen lite av mina favoriter frivändningar.

Har fått nya rehabövningar eftersom jag lyckats göra för mycket rehab. Detta går ut på att jag ska göra knäböj utan vikt men med denna lillaboll mellan knäna. Får inte nypa fast den utan precis hålla den så att den hålls kvar genom hela övningen. Först kändes det lite mesigt men det är en bra övning där man verkligen får fokusera på att jobba med rätt muskler genom hela övningen. Något jag tydligen varit dålig på...

Bollen mellan knäna för att hitta rätt muskler

Dagens lycka: Insåg i går kväll att jag inte har ont i knäet. I morse kom jag på mig själv med att springa normalt i trapporna och att det inte gjorde ont. Är detta möjligt?

En första vurpa

Känns skönt att ha kommit igång med cyklingen, målet med 100mil innan Vättern gäller ju inte riktigt men så många mil som möjligt innan Vättern... Det är 7 veckor kvar, jag är på Island en vecka så jag kan räkna på 6 veckor och omkring 10 mil i veckan är ingen omöjlighet.

Igår mötte jag upp min nya vän Anna för att köra en sväng. Blev en runda som tog oss genom Akalla, Kista, Bergshamra och slutligen hem genom stan. Totalt 45 km med en snitt fart på 22km trots en del rödljus på vägen.

Jag tror det är viktigt att träna på allt så man är förberedd innan Vättern så därför testade jag också på att vurpa igår. Inget mer dramatiskt än att jag tänker på annat i ett rödljus och plötsligt ser mig själv liggandes på marken. Var lite svårt att komma upp när ena foten fortfarande satt fast och samtidigt började bilarna gasa lite bakom mig. Men nu har jag testat det, gjorde inte ens ont kan jag meddela.

Inte ont men smutsig, även Scotty blev smutsig på styret!

I morse var det simning igen och benen var lite trötta efter gårdagens cykling, har ju liksom inte vant mig vid det än. Men det gick bra trots allt. Nu håller jag nedräkning inför lördag för det är då löppremiären kommer att ske om inget oförutsett händer så snälla vänner håll tummarna!

Inbjudan till alla bloggläsare


Yin yoga introduktion och workshop
Min fina vän Sofie som jag lärde känna när vi dunkade varandra i golvet på Stockholm Shoot, vi tränade MMA ihop, har gått över till att bli en yoggi och bjuder nu in till en introduktionsdag i Yin yoga.

Vad är Yin yoga?
Yin formen av yoga är baserad på att hålla ett fåtal olika positioner passivt under en längre period. På så sätt stretchas bindväven runt ben, leder och organ vilket gör att såväl rörlighet som smidigheten ökar, samtidigt som kroppens energikanaler påverkas.

Yin yogan riktar sig generellt till området vid höfterna, bäckenet och nedre delen av ryggen och består av ett tjugotal sittande och liggande ställningar. Det passar alla som är nyfikna på att utforska sin kropp och sitt sinne med närvaro och medvetenhet.

Under introduktionsklassen kommer vi att arbeta igenom två olika pass. Mellan passen finns möjlighet för reflektion och diskussion över en kopp te och nötter. Du kommer även få träffa yogalärare och naprapat Anna Glad.

Yin yoga passar alla oavsett nivå och inga förkunskaper krävs. Det är en liten grupp med max 10 deltagare.

När?

Lördag den 2 juni

Klockan 10-12.30

Pris:

350 kr

Plats:

ANNAs REHAB, Sollentunavägen 60 A (www.annasrehab.se)

Anmälan görs till: info@annasofie.com eller till 0700-929021

Lärare:
Sofie Ringsten Ljungqvist

Om Sofie

Med bakgrund som elitidrottare inom kampsport kom jag i kontakt med yoga 2006 efter en nackskada. Jag började utöva Ashtanga Vinyasa yoga hos yogalärare Anna Glad för att sedan finna ”min yoga” i Hatha yoga.

Jag gick min yogalärarutbildning 2010 på Villavi i Danderyd för att sedan vidareutbilda mig inom Yin yoga. Jag har även studerat vidare under lärare som Jill Miller från Los Angeles, Eleonora Ramsby från Costa Rica samt lärare i Kerala, Indien.

Jag undervisar idag i Hatha- och Yin yoga och gillar friheten i att kunna variera passen efter det som är ”just nu”. Jag gillar att jobba med Varför i yogapositionerna för att hjälpa mina elever att förstå vad som händer i kroppen när vi gör yoga.

Läs mer om Sofie på: www.annasofie.com



En kittad Scotty

Vid köpet av Scotty så köpte jag även det mest nödvändiga som det hette. Alltså flaskhållare (för 200kr/st) och ett första hjälpen kitt med pump, några verktyg jag inte vet vad man ska göra med, en ny slang och så en sadelväska.

Vattenflaskhållarna var ju inte så svårt att räkna ut var och hur man skulle fästa dem. Värre var det med pumpen. var tusen ska man fästa den? Fick Googla och fick då svaret att den skulle fästas på vattenflaskhållaren. Trodde sedan att bara var och sätta dit sadelväskan, men så klart var det inte det. Efter ett tag så fick jag iallfall fast den där jag tror den ska sitta, under sadeln.

Det är ju extra viktigt just med cykling att allt är rätt har jag förstått så om någon vänligt sinnad cyklist ser mig och jag inte riktigt placerat saker rätt så kan ni ju säga till, på ett snällt sätt.
Dock vägrar jag att köpa matchande vattenflaskor, där går gränsen!

Ikväll blir det en sväng ut på Ekerö. Har någon tips på andra cykelvägar, känns som jag kört sönder Ekerö lite med rullskidor och skulle gärna upptäcka något nytt.
Scotty ser rätt nöjd ut med sina nya saker! Observera sågen, ibland måste man ju justera lite saker...

2350m

Simning på schemat i morse, hade skrivit ner passet på pappret på kvällen och då inte riktigt reflekterat över hur det såg ut.
I morse när jag satte fast det på vattenflaskan och läste igenom det fick jag nästan en kallsup innan jag hoppat i 2350m med många spurter. Jag som kände mig så trött efter söndagens dubbelpass styrka-simning. Men jaja bara och köra.
200m insim
50 m sput
10x25m,  (15 sek vila) i fart 3, alltså lite långsammare än spurt
100 bad (lätt simnig)
4x400m (1 min vila) i fart 2
50m spurt
100 avbad

Det var faktiskt jobbigt! På den andra 400-ingen så var jag trött. Armarna och axlarna var möra efter gårdagens styrka. Men jag motiverade mig själv med att detta nästan var et Vansbrosim.

Knäet då. Jo, måste erkänna att jag var lite orolig över att mina 6 mil cykel i lördags skulle ha gjort saker värre. Men faktiskt inte, haft träningsverk men det börjar släppa. Har vilat från vissa moment i rehaben helt medan jag kört på med att stärka upp höften. Och jag vet inte men jag tror inte att jag har så ont...

Veckan kommer rulla på med cykling i morgon och 2 simpass till, 2 styrkepass och kanske, kanske vem vet så provjoggar jag i helgen.
Drömmer om att få springa... men glädjer mig åt att jag får simma och cykla...

Hur stor är chansen!

Helg och det regnar eller snöar inte, kände ett tvång att ta mig ut att cykla. Det liksom gnager i mig att det är lite mer än en månad kvar till Vättern och jag har knappt cyklat. Alltså måste jag cykla så fort tillfälle ges.

Men jag var inte sugen! Men som jag sagt så spelar det ingen roll för där lusten tryter tar diciplinen över. Alltså ut och cykla.

Styrde Scotty ut mot Ekerö. Ungefär vid Bromma hör jag någon som ropar "Hej" Tittar bakåt. "Hej" där är en okänd tjej...
- Vi har ju likadana cyklar så jag kände att jag var tvungen att säga hej.
 - Ja men titta kul!

Så visar det sig att de till och med är köpta på samma butik i Upplands Väsby, att hon också gör klassikern och att hon med heter Anna. Så klart slår vi följe!

Turen ut på Ekerö som jag inte hade någon större lust med blev plötsligt väldigt trevlig, vi hjälptes åt med att klura ut hur växlarna funkade och allt annat. Bestämmer att såklart styra upp fler rundor.

Så kan det gå när man träffar en ny träningskompis!

Blev totalt 6 mil på rätt exakt 3 timmar och jag måste erkänna två saker. 1) Att det var ganska kul. 2) Att jag är ganska trött i benen.

Hur träffar du dina träningskompisar?

Vilodag!

Fredagar är vilodagar men ska börja med en lite knä-status uppdatering. Efter att ha besökt Joakim på Specialistgruppen och fått veta att jag nog varit lite för flitig med min rehab så jag jag fått vila knäet i två dagar. Så igår blev det styrka utan att ha med ben.

Körde en passa måste övningar för löpare, vi snackar bänkpress, bicpescurl, dips och axlar. Allmänt känt att löpare måste ha stora bicar!

Jag anser att jag har blivit väldigt svag och det är dags att fixa till det nu. Så i brist på löpning får jag bli starkare. Kör nu ett 6 veckors program som syftar till att bygga upp min styrka, är styrketräning 2 dagar i veckan. Känns bra och kul

Eftersom det är vilodag idag så tänkte jag bjuda på ett litet recept som jag slängde ihop häromdagen. Bananbröd

Vet att det är fler där ute som, liksom jag, inte känner att man mår som bäst av att äta bröd och andra spannmålsprodukter men som ändå gillar grejen med att äta mackor.

Bananbröd
Ingredienser
3 ägg
3 bananer
7 dl mandelmjöl ( jag kör sötmandlar i mixern)
1 tsk bakpulver
Lite honung
Lite havssalt
Ca 0,5 dl kokosolja ( smälte kokossmör i vattenbad)
Lite valnötter

Gör så här:
Smält kokossmöret i vattenbad.
Mossa bananen med en gaffel och blanda det med äggen.
Blanda ihop torra ingredienser (mandelmjöl, bakpulver, kanel)
Blanda noga ihop allt och häll i honungen.
Detta blir en god sörja som jag faktiskt kommer att testa som frukost eller mellis med lite mjölk kanske.

Smörj en form med kokossmör och häl i den goda sörjan.
Grädda i ugnen på 180 grader i 45-60 min, tills den är klart alltså...
Vet att min ser ut som en sockerkaka men det är för att jag bara har en sockerkakasform och inte en brödform.

Kan ätas naturellt men riktigt smaskig med lite brieost på eller varför inte vanligt smör och en bit ost?


Testa!

Bantningssäsongen är här!

Solens strålar tränger sig fram genom molnen, på marken
skymtar en och annan tussilago och i Kungsträdgården blommar körsbärsträden.
Svenskar i allmänhet och Stockholmare i synnerhet börjar leta sig ut ur sina
kryp in och lindar sig in i lager på lager av filtar för att få njuta av att
vara ute. Vårtecken. Plötsligt inser alla att det kanske blir sommar i år igen
och detta ska vara sommaren då man slipper stå i vassen. Bantingsäsongen är
här.

Såklart säger ingen att de bantar, att banta gjorde man på 90-talet och det är förenat med olika galna projekt som Flygvärdinnedieten eller soppdieten. 2012 deffar man eller så drar man ner lite bara för att få fram formen. Metoderna är vattentäta, bara äta tonfisk i 28 dagar så går du ner 5 kg, eller den norskadieten som bestående av keso, ägg och kokt spenat.

Socker är det nolltolerans på, hur vi städat ur kroppen och
hemmet på socker är något vi gärna berättar om medan vi sippar på ett glas Rosévin och planerar sommarens grillfester.

Skämt och sido, det finns inget ämne som engagerar och upprör så mycket som just mat. Du är verkligen vad du äter. Och det går trender i vad man ska äta. 2009 var det laktosintolerans som var grejen, gick knappat att få kaffe med vanligmjölk för alla var laktosintoleranta och fick uppsvälld mage av mjölk. 2012 är det socker.

Sockerberoende är den nya folksjukdomen och om du inte håller på att avgifta dig så har du ännu inte insett ditt beroende. På diverse bloggar kan man anta utmaninigen och skära ner på sockeret. Men i samma andetag som någon går med i en sockerutmaning så berättar man gärna att man tar ett glas Amarone till sin blodiga biff på lördagarna och det kan vi ju tacka Jonas Colting för

Jag själv är väl inte mycket bättre heller, även om jag varken lider av sockerberoende eller laktosintolerans så har även jag mina idéer. Men dom är det ju inte lika kul att narras med, jag menar dom funkar ju...

Hur tänker du? Nej till socker och ja till vin eller tvärt om?

För mycket rehab har inte skadat någon eller…

Allvarligt detta händer ju enbart mig. Hur många har blivit skadade av att köra för mycket rehab? Hur många har någonsin kört för mycket rehab?
Ni hör ju själva hur det låter… för mycket rehab.

I morgon skulle det vara löppremiär men det blir det ju inte…

Sedan helgen har jag haft en olustig känsla i benet och knäet, kan inte säga att jag haft direkt ont men det har konstigt, ni vet som när man kört ett hårt benpass och sedan ska gå till omklädningsrummet. Så har det känts fast hela tiden, inte mer eller mindre när jag simmat eller kört crosstrainer.

Blev orolig och kontaktade Joakim och var dit idag. Han konstaterade ju att det inte var helt vanligt detta… Men undersökte knäet och det gör mindre ont än för på dom onda ställena. Istället är vastus medialis tok öm, för att inte tala om ljumsken!

Orsaken är väl att jag gjort mina rehab övningar så exemplariskt att vastus blivit lite trött och grinig samtidigt har den växt och ändrat hela maktbalansen i benet vilket gjort ljumsken lite trött och den har börjat krampa.

Fick stötvåg i knäet, lika bra ju samt massage och nya övningar som jag ska vara lite mindre duktig med att göra. Men morgonens löppremiär som jag var så rädd för är uppskjuten och lika bra det kanske...
Har ni tänkt på att livet är som ett ekorrhjul...
Eriksdalsbadet en morgon i april
Ute bassängen en dag i juli...
Anna dricker kaffe i april efter ett simpass...
Anna dricker kaffe i juli efter ett simpass.

Livrädd

Dagarna går, det är snart 5 månader sedan jag kunde springa. 5 månader jag är alltså i princip tillbaka på noll (0)! nu.

På torsdag skall jag enligt plan få provspringa och jag är livrädd, livrädd för att det ska göra ont, för att det inte ska gå. Vad gör jag då?
Antagligen som jag alltid gjort- bryter ihop och kommer igen.
Men hur mycket ont får det göra? Jag har inte sprungit på 5 månader och levt i någon form av "akta mitt knä" bubbla. Vad jag än gör så tänker jag på knäet, jag tänker på mitt knä säkert 60 gånger i timmen. Ja, kanske skulle man kunna säga att jag är lite besatt av mitt knä
Kanske struntar jag i att provspringa på torsdag och tar det en annan dag

En bild från den tiden då jag sprang...

Mat på fat

Måndagmorgon, intet nytt att rapportera. Skulle vara att jag simmade i morse och att det var ett kortpass på 1200m som mest innehöll all den där tekniken Josefin tjatat på mig om. Ett av mina stora problem är att ena armen skär in när jag simmar. Därför tränar jag på att simma bredare isär med armarna genom att ha en flytplatta som jag ska ta fast i på varje simtag...

Eftersom det är måndag- ny vecka nya möjligheter tänkte jag bjuda på lite mattips.
Här är min lördaggsmiddag
Entrecote med grönsaker och kesofetaröra.

Entrecoten är bara stekt i smör i stekpannan
Grönsakerna också, det är zuccini, svamp och paprika. Om ni tycker att paprikan blir lite besk i smaken så kan man skala den och låta den marinera ett tag i ex olivolja och vitlök sedan steka.
Kesofetaost-röran är smaskig. Blanda keso och fetaost...
Serveras som på bilden med en kall folkis.

Ett annat tips för att äta mindre ris och mer blomkål är blomkålsris
Briljant idé, riv blomkål med rivjärn.
Koka upp vatten och lite salt eller sådan där buljongtärning.
Koka snabbt 20-30 sek

En underbar dag

Idag har det varit en grym dag ska ni veta, det gjorde inte ens något att det var mer snö i morse än i december!



Till frukost gjorde jag en favorit sörja med färska jordgubbar (gick genom Hötorget igår vid kl 17 och fick 1 liter EX-söta gubbar för 10kr) kiwi, två råa ägg, lite yoghurt allt toppat med lite mandlar. Till åt jag en knäckemacka med koktägg.
En bra grund inför dagens dubbelpass.

Iväg till gymmet och körde ett styrkepass, dags att bygga upp grundstyrkan igen med:

-Marklyft

-Bänkpress

- Knäböj (en bens)

- Axelpress

-Biceps curl

- Dips

och så klart mina rehabövnignar.


Sedan byta om till badkläder och simmade 1100m. Det sög rätt bra i axlarna att köra 200m med paddlar efter styrkepasset men det var skönt. Fick också med favoriterna 100m progressivt.


Lunchdejt med stans charmigaste kille som troligen också är kanske världens yngsta trithlet lite avis på att parvelln åker till Playitas nästa vecka.
Köpte ett par gummistövlar och stod en stund i en vattenpöl...
Satte mig på ett fik, tog en kaffe och läste min bok som är en sådan där feel good bok som man inte behöver tänka när man läser.

En sköndag måste jag säga!

Spanna in snyggingen

Snubblade just över detta. Kanske ser ni en person med extremt bra löpstil och stil överlag på bilden? Japp så klart tjejen i turkosakepsen är jag!

Vägen mot ÅEC

I förrgår träffade jag Anna och Caroline, tjejerna som ska köra ÅEC.

Det är grundtränade damer som gillar att vara ute i skog och mark och nu kände att de behövde en utmaning. Vissa kanske då väljer att läsa sig sy korsstygn andra anmäler sig till ÅEC...


Hur som haver så har jag fått "äran" att göra ett träningsprogram åt dem. Det ska bli riktigt kul att följa deras utveckling. Det där med att följa ett program är ju lite olika från person till person. Jag älskar det, jag vet vad jag ska göra varje dag och jag vet att gör jag detta så blir resultatet detta- nope jag gillar inte överraskningar! Andra tycker att det är jobbigt dagarna och passen är utstakade och det är inte mycket utrymme för frihet.

>Så det ska bli spännande att se vad dessa två tycker, det såg chokade ut när jag lämnade fram luntan på 10 sidor som omfattar 12 veckors träning. Träning som troligen är mer strukturerad och kanske också hårdare än de kört tidigare eller åtminstonde på länge.

Programmet är uppbyggt på 12 veckor och uppdelat i tre olika faster: Uppbyggnad, Uthållighet och Snabbhet. Varje fas har sina nyckelpass, alltså pass men helst ska vara död för att skippa. Totalt är det 4-5 pass i veckan om ca 1 tim, förrutom långpassen då som är både löpning och MTB. Långpassen är liksom själva grundplåten i programmen och resten är uppbyggt därifrån, det är också olika typer av backträning med, såklart, det är nästan de näst viktigaste för att klara att springa uppför Åreskutan. Under dessa 12 veckor kommer de också att köra två racesimuleringar.

Racesimuleringarna är som att träna på att tävla, de kommer köra 1 tim paddling, 1 tim löpning och 1 timme MTB. Den första är efter 6 veckor.

En annan viktig del är styrketräningen, som ska bli spännande att se vad det gör av. Ingen av dem "gillar" att gå på gym och lyfta vikter men båda behöver bygga lite muskler för att kroppen ska klara av den påfrestning träningen kommer att innebära.

Och på den 7:e dagen springer hon...

Jag tycker om rutiner, var sak på sin plats, göra detta innan man gör detta, typ diska direkt efter maten. Men när man är lite låg, som man blir av att inte ha fått springa sedan den 4 december så faller liksom vissa rutiner, kanske skulle jag till och med vilja gå så långt att jag säger att man förlorar lite av sina principer

Idag var det sista stötvågsbehandligen hos Joakim på Specialistgruppen.
Har jag haft ont i knäet?
Nej inte direkt, det har gjort sig påmint ibland men inte desto mer. Kanske hade jag lite för mycket lutning och lite för mycket motstånd på intervallerna i tisdags eftersom jag blev lite trött i knäet. Trött men inte ont. Förklarade detta för Joakim på Specialistgruppen med att det är som när man ska tävla och är orolig att man är sjuk, fast det bara är nerver och som ett resultat av detta går man och sväljer så mycket och så hårt att man tillslut får ont i halsen..

Tillsaken, jag har fått tillbaka min vastus medialis. Inte lika stor som Anders Svensson men snart(bra att kunna musklerna på latin, hjälper när du ska beskriva var du har ont...). Kan nästan göra knäböj utan att knäet åker innåt. Om 7 dagar från nu får jag provspringa ute i skogen, kanske 30min eller nåt.

På den 7:e dagen skedde mirakel!
Tills dess håller jag mig till några av mina rutiner (och principer) som kaffe och banana kl 10.
Drömmer om ben som Anders Svensson (även om jag tycker han kanske är Sveriges sämsta fotbollspelare)


98% eller kanske 98,5%

Nu pratar jag inte om min puls på gårdagens intervallpass, utan om hur frisk jag känner mig...
Är inte sjuk men är inte 100% heller, ni vet om man undrar om man har ont i halsen så har man troligen lite ont i halsen för annars hade man inte undrat. Ingen eld utan rök...

Dock är det dessa pissiga vårtider att jag inte vet skillnanden på lite sjuk och att det är någon form av pollen. Så jag körde mina intervaller igår och pulsen både innan, under och efter var normal. Intervallerna var mina favoriter 4x4min. Körde på crosstrainern och det är ju jäkligt tråkigt men men alltid nåt. Avslutade med mitt corepass och rehabövningar för knäna.

I morse var det simning. Ett lätt teknikpass som blev rätt exakt 1000m. Kände mig inte riktigt 100 ju bara 98,5... Men om jag får skryta lite så tycker jag ändå att jag har rätt bra fart på simningen när jag lägger den sidan till. Är nu mera med de lite snabbare i deras banor och i morse så körde jag om några stycken som simmade med fenor och det varpå min växel 2. Störigt jag vet men jag väntade ändå att de kommit typ halvväga innan jag startade och ändå fick jag ligga i fötterna. Så bätttre för dem och för mig att jag körde om. Och detta var på mitt 98,5%

Gillar sånna här citat och på tal om att vara störig i bassängen så säger jag bara....

Grejor som händer!

Efter att bokstavligen ha tillbringat några dagar i skogen med allt vad det innebär med att hugga ved och elda i braskamin och gått långa promenader i obanad skogterräng är man tillbaka i staden och sitter här på sin kontrosstol. Och om ni undrar så har pollentiderna börjat. Jag hatar våren!

I fredags var jag ju ute med Scotty en sväng, blev jävligt blöt och kall och insåg att min såkallade regnjacka har gjort sitt. Insåg också att man inte ska cykla i "össnö" vilket är en blandning mellan ösregn och snöstorm... Har haft lite, lite ont i halsen faktiskt men så är det ju vår och jag kan inte avgöra om det är pollen eller förkylning.Som ni ser håller inte min regnjacka tätt..

I veckan annars så händer en del, lite spännade saker. Får sista stötbehandlingen i knäet och hoppas få börja springa igen om ca 10 dagar... den som lever då får veta hur det går med det.

Sedan ska jag ha första träffen med två brudar som har en spännande utmaning framför sig, det ska göra ÅEC (Åre extrem challange) Det roliga är att de bett mig hjälpa dem med träningen!
Så i morgon ska de få första delen av sitt träningsprogram. När jag gör träningsprogram brukar jag alltid försöka hitta på lite roliga namn på programmen och även på passen. Blir roligare så.
Annars en normal träningsvecka. Kör crosstrainer och drömmer om löpning. Om jag får springa om 10 dagar så ska mina knän få dessa i present. Provade dem i helgen och det var kärlek vid första ögonkastet! Salomon Speedcross 3

Anna och Scotty bondar

Ställde klockan på tidigt för att hinna köra en vända på Scotty innan bilfärd mot Varberg.
Tyckte de regnade lite men lite regn här ingen dött av så på med grejerna och iväg.
Det regnade inte lite, det regnar mycket och på vägen tillbaka började det snöa.
Kunde inte låta bli att känna lite samhörighet med Jesus och hur han fick lida på korset... är ju ändå påsk.

Blev totalt 3 mil innan jag var hemma blöt som tusan. Kan konstatera att jag behöver nya regnkläder!
Om jag inte blogg från mobilen hade ni fått en bild.

Glad påsk!

4x4 =kärlek

Klagade senast på att allt varit mellanmjölk på senaste tiden. Men nu är det slut på det!
Det är hårt när det är hårt, lugnt när det är lugnt och inget lullande däremellan!

Idag var det hårt stöd 4x4 på schrmat, älskar dessa intervaller!
När man väl kör på och ligger strax över 95% av max så känner man kärlek i bröstet. Vissa kamske misstar det för något annat men jag vet att det är hjärtat som slår för der det gillar bäst att jobba hårt!

Hoppas hinna med ett pass på Scotty i morgon om det inte snöar (!) Sedan bär det av till typ Varberg för att fira påsk och där utlovas hårt kropsarbete på vännens nyinkõpta hus!

Teknik...

Mycket simning nu, någon föreslog ett namn byte på bloggen - Vägen mot att bli en säl.
Ja, kanske efter alla crossanter med marsipan jag ätit i Rumänien så är min kroppsform rätt så lik en säl, dock hjälpte inte det på morgonens teknikpass med Josefin.
I går gick det bra att simma. Körde rätt så tufft
-Insim 15 min
-Pyramid 25-50-75-100-150-200 ->200-150-100-75-50-25 med paddlar och fart som skulle motsvara 10km fart i löpning. 10 sek vila mellan varje.
- Teknik, andning och armföring
- 2x(4x50m @1min) (@1min betyder start varje minut, så 10sek vila ungefär men jag tappar mycket tid i vändningarna måste lära mig att göra kullerbytta)
- 4x100m progressivt
-4x100 lugn teknisk simning.
I morse med Josefin så var jag så tung i vattenet på uppvärmningen att jag tänkte att detta är ju galet, tack och lov släppte det när jag blev varm. Sedan var det fokus på armföringen. Att det ska vara så svårt att få upp armbågen?
Eller att vrida huvudet lite mindre?
Försökte skylla på att min badmössa var så tight runt huvet att det inte riktigt gick in vad hon sa, men hon köpte inte riktigt den ursäkten.
Passets höjdpunkt var att simma med fenor. Vilken fart, det var jäkligt kul faktiskt, att få känna sig så snabb.

Motivation, disciplin eller lust

Jag kan faktiskt inte komma på senast det hände men nu händer det. Jag känner mig omotiverad.
Annars brukar jag inte behöva någon motivation, vad är motivation egentligen kan det översättas till lust istället? Jag har liksom ingen lust. Mina pass den senaste tiden har varit som mellanmjölk, inte lätt men absolut inte tufft. Men jag har inte heller haft den där lusten att köra
skiten ur mig som jag annars ofta har och i princip får kämpa för att hålla borta från.

Om jag får skylla ifrån mig så tänker jag göra det, det här knäet liksom sabbar för mig. Om man inte kan springa håra intervaller hur fan ska man då köra skiten ur sig. Kom med förslag!
Vad gör man när lusten inte är där?
Tar fram disciplinen är det man gör. Jag får helt enkelt bara skita i att jag inte har lust, det är vad jag ska göra. Från och med i morgon får jag börja köra crosstrainer och cykla igen så där kommer hjärtat att få jobba ut ur denna mysträningszon som varken gör från eller till.
Planen för en obestämd tid framöver är:
- 3 simpass/ vecka. 2 tuffa, 1 teknik
- 3 intervall pass/vecka på något sätt cykel eller crosstrainer
- 1-2 långpass på Scotty the bike
-1-2 styrkepass max, styrka och funktionellstyrka
- 2 corepass.
Snabbt räknar ni ihop att detta blir många pass hur ska dagarna räcka?
Jo, corepassen kör man efter intervallerna så klart.
Varierar intervaller och simning varannan dag. Cyklar på helgerna.

Tillbaka till verkligheten

En vecka i Rumänien har satt sina spår, i själen och runt midjemåttet. Det är väldigt svårt att få någon form av vettig mat när man är borta. Blir mycket skit som slinker ner... Transylvanien är vackert, otroligt vackert och jag har gått otroligt mycket men skulle vara extremt härligt att åka tillbaka och faktiskt springa mellan byarna och uppe i bergen...

Men nu tillbaka till verkligheten, rehaben, tejpen och behandlingen av knäet verkar ha gjort susen. Trots mycket gång och stående (gått 8 tim en dag) så har jag inte haft ont i knäet! Hade återbesök hos naprapaten idag och vi testade det jag var svag på sist och faktiskt så är jag mycket starkare. Jag har varit så sjukt duktig och gjort mina övningar 2 ggr per dag och även om det är rätt så tråkigt så är det bara att hålla i för det blir bättre. Tror jag kommer kunna springa igen innan månaden är slut...

Nu gäller det vara att ta tag i träningen, slut på att tycka synd om mig själv. Blir alternativträning och rehab och simning nu fullt fokus. I morgon fårt ni se min planering för de närmsta veckorna.